SoulHome BlogVissza a bejegyzésekhez

Szobafestés előtt áll? 4 tipp, hogy mire figyeljen

Itt a tavasz, sokan ilyenkor tervezik lakásuk kifestését, az alábbiakban szeretnénk 4 tippet adni, hogy tervünk az elvárt eredménnyel záruljon. 

 

 

1., Tűzzük ki a festés pontos dátumát!
Miután tudjuk, mikor szeretnénk lakásunkat kifestetni, keressük meg a megfelelő szakembert. Nem mindenki tud elköltözni lakásából a munkálatok idejére, így fontos, hogy minél jobban összepakoljunk lakásunkban. A festők így egyik helységből a másikba fogják pakolni a bútorokat, berendezési tárgyakat. Sokat segítünk azzal, ha a kisebb díszeket, használati tárgyakat dobozba pakoljuk. 

2., Színezzünk!

A falak leggyakoribb dekorációja a festés. A falszín kiválasztásánál fontos, hogy körültekintően járjunk el. A tágasabb, világosabb terekre választhatunk sötétebb árnyalatokat is, de a szűkebb szobákba érdemes világosabb, napsütötte tónusokban gondolkodni. A déli, délnyugati fekvésű helyiségeknél választhatunk hideg színeket, az északi, északkeleti szoba kellemesebb lesz, ha világosabb, melegebb árnyalatot választunk. 

Ízléses tapétával, fából készült kiegészítő elemekkel, egyedi falibútorokkal, különleges mintákkal és színekkel, természetes anyagok felhasználásával átalakítjuk otthonunk összhatását, ennek eredményeként a térérzet növelését is elérjük.

3., Éljünk a magas plafon illúziójával!

A szobák falát a plafon alatt 10 centiméterig festjük az oldalfal színére, majd az e fölött lévő falfelületet már a plafon színére, javaslatunk szerint fehérre. A fehérre festett sáv optikai hatásának köszönhetően nagyobbnak fogjuk látni szobánk belmagasságát. 

4., Ne csak a divatot vegyük figyelembe!

Minden évnek, évszaknak megvannak a színei, trendjei a színezés és az árnyalás tekintetében is. Ezt csak akkor kövessük, ha biztosak vagyunk abban, hogy néhány évig szívesen fogunk a választott stílus színei között élni. 

Mérlegeljük magunkban, hogy a melegebb, vagy a hidegebb színeket kedveljük-e, mennyire zavarnak a fényesebb falfelületek, kontrasztok. Ne felejtsük, a divatnál fontosabb, hogy otthonunkban jól érezzük magunkat!

Festő-mázoló szakembereink segítenek megvalósítani elképzeléseit, keressen bennünket bizalommal!


Közzétéve: 2020. 04. 02.Kérje ajánlatunkat most! Nem fog csalódni!
Copyright ©

Proudly made by MAALM